Раціон папуг повинен бути різноманітним та збалансованим. Основу становлять якісні зернові суміші, спеціально підібрані для конкретного виду папуг. Важливо включати в раціон свіжі фрукти та овочі (15-30% від загального об'єму їжі), які є джерелом важливих вітамінів та мінералів. Серед рекомендованих продуктів: яблука, груші, морква, броколі, листова зелень. Деяким видам необхідно давати горіхи та насіння як джерело білків та жирів. Категорично заборонено годувати папуг авокадо, шоколадом, кофеїном та солоною їжею. Важливо забезпечити постійний доступ до свіжої чистої води та мінеральної підгодівлі (сепія, мінеральні камені). Їжу слід подавати двічі на день, прибираючи залишки, щоб запобігти псуванню.